[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: صفحه اصلی ثبت نام جدید و ارسال مقاله کلیه شماره های مجله آخرین شماره مقالات زیر چاپ ::
:: دوره 13، شماره 8 - ( بهمن 1390 ) ::
جلد 13 شماره 8 صفحات 44-47 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیردریافت مواد غذایی در طول زایمان بر میزان اضطراب و درد زنان باردار
رقیه رحمانی بیلندی، زهره خاکبازان، نرجس بحری، طاهره بلوچی، رقیه خرقانی
، roghaiehrahmany@yahoo.com
چکیده:   (7854 مشاهده)
 زمینه و هدف: سیاست ناشتا نگه داشتن زنان در طول زایمان از جمله مداخلات غیر ضروری پزشکی است که باعث ایجاد پیامدهای نامطلوب مادری و جنینی می‌شود. بنابراین این مطالعه با هدف بررسی تاثیر دریافت مواد غذایی بر میزان اضطراب و درد زنان باردارکم خطر انجام شد.
مواد و روش‌کار: این مطالعه نیمه تجربی بر روی175 خانم باردار، در بیمارستان 22 بهمن شهر گناباد در سال 1387 انجام شد. زنان در گروه آزمون اجازه دریافت خرما، آب پرتقال و آب داشتند و در گروه شاهد سیاست ناشتا نگه داشتن زنان در طول زایمان اعمال شد. ابزار مورد استفاده VisualAnalogueScale و PBI بود. اطلاعات دموگرافیک و زایمانی در فرم جمع‌آوری اطلاعات وارد شد. شدت درد و اضطراب در بین دو گروه در فاز نهفته، فازفعال و مرحله انتقالی تعیین شد. داده‌ها به‌وسیله آزمون‌های t مستقل، 2χ و با استفاده از نرم افزار SPSS-11.5 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: میزان اضطراب در دیلاتاسیون 7-6 سانتی متری(0001/0=p) و مرحله انتقالی(0001/0=p) و هم‌چنین شدت درد در طول زایمان (0001/0=p)در گروه آزمون کمتر از شاهد بود. تفاوت آماری معنی‌داری از نظر طول فاز فعال زایمان و حجم استفراغ، در دو گروه مشاهده نگردید.
نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه به نظر می‌رسد، مصرف مواد غذایی در طول زایمان باعث کاهش درد و اضطراب زنان شود. م ت ع پ ز، 1390؛ 13(8): 44-47

واژه‌های کلیدی: موادغذایی، زایمان، اضطراب، درد
متن کامل [PDF 194 kb]   (2738 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: مامایی
* نشانی نویسنده مسئول: مربی مامایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گناباد، دانشکده پرستاری و مامایی
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rahmani-Bilandi R, Khakbazan Z, Bahri N, Baloochi T, Khargani R. The effect of food intake during labor on pain and anxiety in pregnant women. ZJRMS. 2012; 13 (8) :44-47
URL: http://zjrms.ir/article-1-1652-fa.html

رحمانی بیلندی رقیه، خاکبازان زهره، بحری نرجس، بلوچی طاهره، خرقانی رقیه. تاثیردریافت مواد غذایی در طول زایمان بر میزان اضطراب و درد زنان باردار. Zahedan Journal of Research in Medical Sciences. 1390; 13 (8) :44-47

URL: http://zjrms.ir/article-1-1652-fa.html



دوره 13، شماره 8 - ( بهمن 1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Zahedan Journal of Research in Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 3903